Ingrediente si mod de preparare:
- 190 gr faina
- 150 gr zahar
- 190 ml apa
- 75 ml ulei
- o lingurita rasa de praf de copt
- o esenta de rom
- Optional se mai pot adauga: 2 linguri de cacao, visine, afine, nuci sau migdale.
Cantitatea ingredientelor este pentru 6 bucati.
Pentru inceput se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga apa, uleiul si esenta de rom si se amesteca cu o lingura de lemn (dar nu neaparat) pana devine un aluat uniform.
Intr-o tava speciala pentru briose se aseaza hartiutele speciale pentru briose. Dupa aceea se umple fiecare forma cu aluat, aproximativ 3/4. Apoi se introduce tava la cuptor timp de aproximativ 30 minute sau pana briosele trec testul cu scobitoarea. Cand sunt coapte se scot din tava, se lasa la racit, iar apoi se devoreaza! 😉😆