Supa crema de sparanghel – reteta pentru pitici, dar si pentru parinti

Aceasta reteta am facut-o pentru prima data de Pasti, fiindca mi-am dorit si o supa usoara pe langa celelalte bucate mai grele, si s-a potrivit la fix! Fina, usoara si delicioasa!

Ingrediente si mod de preparare:

  • 2 cepe mici
  • 2-3 cartofi
  • 600 gr sparangel alb
  • 1 lingura de unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • sare
  • nucsoara
  • lamaie

Modul de pregatire este foarte simplu. Mai intai se curata legumele, inclusiv sparanghelul la care i se taie si cam 2 cm din coada (optional se pot taia si varfurile, care se pastreaza la rece pana e gata supa) apoi se toaca ceapa marunt, se taie cartofii cuburi si sparangelul in bucatele de aprox 1 cm.

Intr-o oala se topeste untul, apoi se adauga ceapa si se lasa vreo 2 minute, dupa aceea se adauga si cartofii cu sparanghelul si se mai lasa vreo cateva minute. Apoi se adauga 500 ml apa si 100 ml smantana si se lasa la fiert pe foc mediu aprox 25 de minute. Dupa ce legumele sunt fierte, se paseaza foarte fin cu ajutorul unui blender si se asezoneaza cu sare, nucsoara si cateva picaturi de lamaie.

Pentru cine a taiat varfurile sparanghelului, acestea se pun in supa iar apoi se mai pune supa cateva minute la fiert. Intre timp, frisca ramasa se bate pe jumatate. Supa se serveste calda, cu o lingura de frisca si un praf de nucsoara. Pofta buna!

Supa crema de sparanghel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.