Terci (Porridge) de ovaz cu piersici – reteta pt bebe 12 luni+

Ingrediente si mod de preparare:

  • 300 ml lapte
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 2 piersici coapte

Piersicile se spala, se decojesc, se taie felii si apoi se paseaza cu furculita sau cu blenderul.

Intr-o craticioara se pune laptele pe aragaz la fiert. Cand laptele incepe sa fiarba, se da focul mai incet, se adauga fulgii de ovaz si se amesteca continuu timp de aprox 5 minute, sau pana cand fulgii se inmoaie si compozitia se ingroasa. Apoi se adauga piersicile pasate, se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc.

Cand terciul este gata, se pune intr-un castronel, se decoreaza cu cateva bucatele mici de piersica si se serveste.

Poate fi servit atat cald cat si rece, la mic dejun, cina, gustare sau desert. 🙂

Terci de ovaz cu piersici

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.