Ingrediente si mod de preparare:
- 10 gr cereale (o lingura cu varf)
- 50 ml apa
- 50 ml lapte
- 10 gr piure de fructe (o lingura cu varf) – poate fi mar, para, banana
Mai intai se pregateste piureul de fructe.
Daca alegi piureul de mere te sfatuiesc sa il pregatesti in avans intr-o cantitate putin mai mare fiindca il vei folosi si la alte preparate pentru bebe, economisesti timp si ai pentru mai multe zile – se poate pastra la frigider intr-un borcan sau orice alt recipient cu capac.
Daca alegi sa adaugi piure de banana, acesta se face proaspat. Se curata banana de coaja si se paseaza fin cu furculita.
Apoi, apa si laptele se pun intr-o craticioara pe foc, se adauga cerealele si se amesteca cu un tel pana se topesc.
Compozitia se lasa pe foc pana incepe sa fiarba si se mai amesteca cu telul din cand in cand.
Dupa ce compozitia a fiert, se ia craticioara de pe foc si se adauga piureul de fructe. Se amesteca, apoi se transfera intr-o castronel si gata papa! Dar inainte de a-l hrani pe bebe trebuie putin lasata la racit!
Aceasta mancarica poate fi servita atat la mic dejun, cat si la cina, inca de la inceperea diversificarii.
