
Ingrediente si mod de preparare:
- 250 gr faina
- 120 gr zahar brun
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 250 ml lapte de ovaz
- 30 ml ulei
- 1 esenta de vanilie
- o mana de afine
Inainte de toate se preincalzeste cuptorul la 180°C si se pregateste o tava de briose cu hartiutele speciale.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt intr-un vas incapator. Apoi se adauga bicarbonatul de sodiu si zaharul.
Intr-un alt castron se amestesca laptele de ovaz impreuna cu uleiul si esenta de vanilie.
Apoi ingredientele lichide se adauga peste cele solide si se amesteca pana aluatul este omogen.
Din aluatul rezultat se umplu pe trei sferturi formele de briose si la sfarsit se adauga cateva afine sau capsuni (eu a trebuit sa folosesc si capsuni fiindca ajutorul meu punea mai multe afine in gurita decat punea pe briose 😄).
Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 minute la o temperatura de 180°C.
Dupa ce briosele s-au copt, se scot pe un gratar si se lasa la racit, apoi se savureaza alaturi de o cafea, un ceai ori un vin bun….sau se devoreaza pe nerasuflate! 😁

Daca ai incercat reteta te invit sa adaugi o poza la comentarii sau pe Instagram cu mentiunea @mammilicious.