Supa crema de cartofi dulci – reteta de familie

Ingrediente si mod de preparare:

  • 2 cartofi dulci
  • 1 morcov
  • 1 fir de ceapa verde
  • o portocala
  • o bucatica de ghimbir
  • 1 catel de usturoi
  • 150 gr smantana
  • 1 cub Knorr de legume

Cartofii dulci si morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete.

Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Ghimbirul se curata si el de coaja si se taie marunt sau, se da pe razatoare.

Ceapa verde se curata, se spala, partea alba se separa de cea verde si se taie in rondele mici.

Intr-o oala se incinge o lingura de ulei apoi se adauga ghimbirul, cartoful dulce, morcovul, usturoiul si partea alba a cepei verzi. Se lasa 2-3 minute dupa care se adauga 500 ml apa si cubuletul de Knorr, se amesteca, se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert 10-15 minute sau pana cand se inmoaie legumele.

Intre timp portocala se taie pe jumatate. O jumatate se stoarce, iar cealalta se curata de coaja si se taie feliute.

Dupa ce legumele au fiert, se ia oala de pe foc, se adauga sucul de portocala si jumatate din smantana. Apoi, cu ajutorul unui blender, se paseaza fin legumele. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Inainte de a fi servita, se presara in castron partea verde a cepei, bucati de portocala si o lingura de smantana.

Pofta buna!

Supa crema de cartofi dulci

Daca ai incercat reteta te invit sa adaugi o poza la comentarii sau pe Instagram cu mentiunea @mammilicious.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.