(Aceasta pagina contine link-uri afiliate. Pentru detalii click aici.)
Cantitatile ingredientelor din retete sunt pur orientative. Eu obisnuiesc sa le pun la ochi in functie de cat de mare vreau sa fac portia de mancare, pe care oricum o impart in mai multe portii mici pe care le pastrez la frigider.
La fel ma joc si cu consistenta mancarii. La inceputul diversificarii e indicat ca mancarea sa fie ceva mai moale, aproape de consistenta laptelui, pentru ca bebe sa o accepte mai repede, sa o inghita si sa o digere mai bine. Asa se evita si scaunul tare sau constipatia, ambele deloc placute de bebe. Eu folosesc fie zeama de la supa de legume sau pui ( cand fac pentru noi, inainte de a pune sare, vegeta sau de a o drege, pastrez intr-un borcanel un polonic de zeama), lapte praf sau apa fiarta. La gustarile cu fructe, de obicei, combin un fruct zemos cu altul mai tare sau adaug suc de mere natural.
In ceea ce priveste pregatirea mancarurilor, folosesc fierberea la abur a ingredientelor. Astfel se pastreaza o mare parte din vitamine si minerale care sunt foarte importante in cresterea sanatoasa a bebelusului. Iar pentru a-mi usura viata am ales sa folosesc aparatul de la Philips Avent 2 in 1 cu functia de fierbere la abur si blender. E un aparat de mare ajutor, foarte simplu de folosit si de spalat.
Acestea fiind spuse: have fun!
altex.ro