Budinca de paine sau bread pudding

Intrebare: Ce facem cu painea veche de cateva zile dar, comestibila inca, pe care nu ne induram sa o aruncam?

Raspuns corect: gatim ceva bun cu ea! In cazul de fata, un desert simplu si delicios!

Ingrediente si mod de preparare:

  • aproximativ 10 felii de paine (sau toata painea veche de care dispui)
  • 6 oua (initial am vrut sa folosesc doar 5 dar, Ewa, ajutorul meu de nadejde in bucatarie, a mai adaugat unul)
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt topit
  • 5 linguri zahar brun (nu e musai sa fie brun, poate fi si alb)
  • 1 plic zahar vanilat
  • cateva picaturi de esenta de vanilie
  • o lingurita de scortisoara
  • o mana de fulgi de migdale (optional)
budinca de paine

Cantitatile ingredientelor se adapteaza in functie de cantitatea de paine si de preferintele proprii.

Modul de preparare este foarte simplu. Mai intai se pune cuptorul la incins la vreo 175 grade C. Apoi, intr-o tava ceva mai inalta, se rupe painea bucatele. Intr-un castron se bat ouale impreuna cu zaharul brun si cel vanilat, esenta de vanilie, scortisoara si laptele. Dupa care, peste paine se toarna untul topit si apoi amestecul cu oua. La sfarsit se presara fulgii de migdale si se da la cuptor pentru aproximativ 60 de minute sau, pana cand face o crusta auriu-maronie deasupra si mixul de ou cu lapte este copt. Dupa ce budinca este gata, se taie si se serveste calda, asa simpla sau cu ceva alaturi ca de exemplu: un sos de vanilie, inghetata, fructe, etc. Daca mai ramane se poate servi si a 2a zi la mic dejun alaturi de un pahar cu lapte sau cu suc natural, ori un iaurt. Enjoy!

budinca de paine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.